www.dnf.hr
izbornik
početna 
o nama 
ples 
karaoke 
karneval 
rođendani 
animacija 
galerija 
webmail 

ARHIVA

satnica
 
19h
Ml.juniori
20h
Seniori B1
Seniori poc.1
21h
Seniori A
Seniori B2

linkovi
- www.ido-online.org
- www.mtv.com
- www.mtv.tv
- www.unit-x.net
welcome
kut HIPHOP
  Voditelji: Vedrana Grčić, Deana Novogradec, Katarina BoticaHip hop
(pojedinci(m/ž), parovi, male grupe, formacije)
Pojedinci, parovi i male grupe plešu na organizatorovu glazbu, dok formacije plešu na vlastitu. Tempo glazbe je 104-120 BPM.
Duljina izvođenja je slijedeća:
- pojedinci i parovi - 1 minutahiphop
- male grupe - 2 minute
- formacije - minimalno 2 minute i 30 sekundi, maksimalno 4 minute
Karakteristike i pokreti
a) Hip hop uključuje različite nove stilove plesa, posebno hype, new jack swing, jamming itd., kao i kreativne elemente poput zastajanja, šala, brzih pokreta i sl. Hip hop se većinom pleše na osma taktova sa tipičnim odskokom ili skakajućim efektom. Tipične break dance akrobacije mogu se izvoditi, ali ne smiju dominirati. Izvedba tih akrobacija neće pobojšati plesačevu ocjenu. One ocjenu mogu samo sniziti, ako nisu kvalitetno izvedene. U dječjim kategorijama akrobacije nisu dozvoljene. Neki electric boogie pokreti mogu se izvoditi, ali ne smiju dominirati.
hiphop b) Plesna raznolikost i originalnost a dobro napravljenom i izvedenom koreografijom će se visoko cijeniti. Vrlo je važno prezentirati sklad ideje, muzike, plesa i kostima, što treba naglasiti specijalni hip hop karakter.
Niti jedan natjecatelj se ne može natjecati prtiv samog sebe.
c) Sve ono što se ne može definirati kao odjeća, ne smije se koristiti. Kad se odjeća koristi kao rekvizit, plesači je moraju nositi tokom cijele izvedbe; mogu je okrenuti izvana-unutra, ali je ne smiju baciti na plesište.
Za vrijeme izvedbe plesači ne smiju koristiti međusobni plesni matreijal. Mogu nastupiti samo sa onim što nose ili drže u ruci.
Plesači ne smiju koristiti tekućine ili druge supstance koje mogu smočiti plesište.
Svaka grupa počinje minutom zagrijavanja gdje svi plešu zajedno. Nakon toga plešu po troje, dvoje ili jedan.
d) Parovi, male grupe, formacijehiphop
Podizanja su zabranjena. Dizanje je definirano kao element kada obje noge jednog plesača napuste pod uz pomoć jednog ili više plesača.
Kod parova, oba plesača plešu zajedno, ne samo zasebno ili jedan po jedan. Njihova izvedba mora sadržavati sinkonizirane pokrete poput sjene, zrcalne imitacije... Mješavina svega ovoga veoma je važna.
Male grupe (3 do 7 plesača) i formacije (7 do 24 plesača) se ocjenjuju kao cjeline. Solo djelovi mogu biti izvedeni ali ne smiju dominirati.

POČETNA | O NAMA | PLES | KARAOKE | KARNEVAL | ROĐENDANI | ANIMACIJA | GALERIJA | WEBMAIL
KLIKNI ZA BREAK DANCE!!! KLIKNI ZA HIPHOP!!! KLIKNI ZA ELECTRIC BOOGIE!!! KLIKNI ZA DISCO DANCE!!!